[Turun sf-uutiset] Turun sf-uutiset: marraskuu

Tero Ykspetäjä teroyks at gmail.com
Wed Oct 31 23:56:33 PDT 2012


Tämä on uuden sf-uutiskirjeen ensimmäinen numero. Tarkoituksena on kerran kuussa kerätä yhteen tiedotteeseen sf-harrastajan näkökulmasta kiinnostavia tapahtumia Turun seudulla (ja vähän muuallakin). Kaikkea mahdollista ei kirjeeseen ole ympätty, mutta toivottavasti tämän kautta ihmiset löytävät uusia kivoja tapahtumia, joihin osallistua! Palaute kirjeestä ja vinkit tulevista tapahtumista ovat tervetulleita! Viestit voi lähettää osoitteeseen <toimitus.turku at uutiset.fandom.fi>.

Ellei muuta mainita, kirjeessä mainitut tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Ensimmäiset ovat jo tänään!

Tässä kirjeessä on lueteltu lähinnä kertaluonteisia tai harvoin toistuvia tapahtumia. Turun seudulla on lisäksi runsaasti säännöllistä toimintaa, etenkin Terrakodilla (mm. päivystykset maanantaisin ja torstaisin sekä Varjomafia muina kuin ensimmäisenä torstaina). Niistä saa parhaiten tietoa osoitteesta <http://terrakoti.net>.

* * *

Nanowrimo-miitit

1.11., 8.11., 15.11., 22.11. ja 30.11. klo 16–18:30 Turku-sali (Yo-talo A, 2. krs, Rehtorinpellonkatu 4a)
NaNoWriMo eli National Novel Writing Month on kirjoitushaaste, johon osallistuvat kirjoittavat 50 000 sanan romaanikäsikirjoituksen marraskuun kolmenkymmenen päivän aikana. Eli n. 1 667 sanaa tekstiä joka ikinen päivä koko marraskuun. NaNoWriMo-miiteissä tapaat kanssakärsijöitä, kisaat sanasodissa (kuka kirjoittaa eniten viiden minuutin aikana?) ja tankkaat ilmaista teetä joka marraskuinen torstai, paitsi viimeisellä viikolla perjantaina. Lisätiedot: Laura Ahlstedt, <ljahlst at gmail.com>.

<http://www.nanowrimo.org/en/regions/europe-finland>

* * *

Mafia

to 1.11. klo 18 Teerenpeli
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).

Marraskuussa mafiassa voi myös tutustua tuoreimpaan URS-julkaisuun, yhteiskunnalliseen antologiaan ”Me emme valehtele ja muita Puolueen hyväksymiä novelleja” (ja ostaakin näitä voi).

<https://www.facebook.com/events/547881295227484/>

* * *

Maria Björklundin Planeetta Z -näyttely
Turun sarjakuvakaupalla marraskuussa, avajaiset 2.11. klo 17–19, jatkot Cosmic Comic Caféssa

Sarjakuvastripeistä koostuva Planeetta Z on hieman kuin Avara luonto neljässä ruudussa, tosin eliöt ja luonnonilmiöt ovat välillä kovin erilaisia kuin kotoplaneetallamme. Planeetta Z on ilmestynyt Facebookissa ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä. Näyttelyssä on esillä printtejä ja maalauksia.

<http://sarjakuvakauppa.wordpress.com/2012/10/29/maria-bjorklundin-planeetta-z-nayttely-turun-sarjakuvakaupalla-marraskuussa-avajaiset-perjantaina-2-11-2012-klo-17-19/>

* * *

Vartiosto valmiina palvelukseen

Jojo-teatterin Terry Pratchett -näytelmä on ohjelmistossa vielä marraskuun ajan. Vartiosto Valmiina Palvelukseen on sekoitus komiikkaa, fantasiaa ja klassista murhamysteeriä.

Näytöksiä on marraskuussa seuraavina päivinä (klo 19): pe 2.11., la 3.11., ke 7.11., pe 9.11., la 10.11., ke 14.11., pe 16.11., la 17.11. Liput 18/14 €

<http://www.jo-joteatteri.com/VartiostoValmiinaPalvelukseen.html>

* * *

Tutkan syyskokous

su 4.11. klo 15 Terrakoti (Rehtorinpellonkatu 4 A). 
Käsittelyssä sääntömääräiset asiat, mm. ensi vuoden hallituksen valinta ja talousarvio.

<http://www.utu.fi/tutka/>

* * *

Nuorten sarjakuvatapaaminen

to 8.11. klo 17–19 Turun pääkirjaston Stoori
Otto Sinisalo ja Rami Rautkorpi debytoivat vuonna 2011 scifisarjakuvallaan Fasilitaattori. Kaksikko kertoo tapaamisessa, kuinka käsikirjoittajan ja piirtäjän yhteistyö sujuu parhaiten.

<http://stoori.blogspot.fi/2012/08/sarjakuvatapaamiset-nuorille-syksylla.html>

* * *

Kirjailijakekkerit kirjastolla

la 10.11. klo 13–14:30 Turun pääkirjaston lasten ja nuorten osasto
Kirjoistaan ja kirjoittamisesta kertomassa Magdalena Hai, Netta Walldén sekä Hanna van der Steen. Magdalena Hain Kerjäläisprinsessaa on tituleerattu Suomen ensimmäiseksi steampunk-romaaniksi. Hanna van der Steeniin Tähtisilmät-sarjaa puolestaan on kehuttu kotimaisen nuortenfantasian piristysruiskeeksi, ja sen huumorin esikuvaksi on nostettu Terry Pratchett.

<http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=396266&nodeid=16808> 

* * *

Necrocomicon

la 17.11. klo 12 Bar Bryssel, Arcadia Lounge (Linnankatu 18)
Necrocomicon on vuotuinen Turussa järjestettävä sarjakuvapäivä. Tapahtuma on sarjakuvaharrastajille ja sarjakuvista kiinnostuneille suunnattu, mutta kaikelle kansalle vapaa, hyvin turkulainen ilmiö. Ohjelma sisältää pienlehtimyyntiä, sarjakuvataiteilijoiden esittelyjä ja haastatteluja, paneelikeskusteluja, palkintoja yms. Esiintymässä mm. Otto Sinisalo, Pentti Jarla, Toni Jerrman, Esko Valtaoja, Milla Paloniemi ja Tuuli Hypén.

<http://www.necrocomicon.fi/>

* * *

Elokuva-arkistossa KISS – naamiomiesten hyökkäys (KISS Meets the Phantom of the Park, USA 1978).

ma 19.11. klo 20 Logomo
Lentäviä superolentoja, hulluja tiedemiehiä, robottikaksoisolentoja ja apokalyptinen mellakka!

Pääsyliput 5 €, alle 12-vuotiaat 2 €.

<http://www.logomo.fi/fi/tapahtumat/elokuvat/kiss-naamiomiesten-hyokkays/>

* * *

Tutkan klassikkolukupiiri

ke 21.11. klo 17 Terrakoti
Klassikkolukupiirin tarkoituksena on paikata aukkoja kirjallisessa sf-sivistyksessä, eritoten klassikkoteosten kohdalla. Tarkoituksena on lukea käsiteltävänä oleva kirja tapaamiseen mennessä, ja sitten tapaamisessa käsitellään erilaisia kysymyksiä. Sana on vapaa!

Marraskuun kirjana on Jules Vernen Sukelluslaivalla maapallon ympäri (julkaistu suomeksi myös nimellä Kapteeni Nemo: Merten syvyyksissä). Höyrylaivoja! Merihirviöitä! Kryptozoologiaa! Sukelluslaiva!

<https://www.facebook.com/events/543296422362449/>

* * *

Terrakodin pikkujoulut

la 24.11. klo 18 Terrakoti, teemana ”glitter-homodiskot”.
Homodiskot ovat jo ovella! Viihdettä homodiskojen odotukseen voi tulla hakemaan esim. Terriksen pikkuhomodiskoista. Kimallusta ja homodiskotunnelmaa!

<http://terrakoti.net>

* * *

Digitaalinen kirjallisuus. Nyt!

ke 28.11. SFS, Helsinki
Mitä ja miten me luemme 2020-luvulla? Millainen on kustantajien, kirjailijoiden ja kirjastojen tulevaisuus? 

Digitaaliset kirjat ja kirjan tulevaisuus ovat vakiopuheenaiheita myös scifipiirien keskusteluissa. TIEKEn järjestämässä tilaisuudessa on alustuksia useista digikirjoihin liittyvistä aiheista. Tapahtuma järjestetään Helsingissä, mutta sitä voi seurata livenä myös netin kautta.

<http://www.tieke.fi/display/tapahtumia/Digitaalinen+kirjallisuus.+Nyt>

* * *

Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 2.11.
Looper
Joseph Gordon-Levitt on nuori Bruce Willis aikamatkaräiskinnässä jota on kehuttu ihan toimivaksi aivottomaksi menoksi.
<http://www.loopermovie.com/>

Dredd 3D
Karl Urban on Judge Dredd (tai sitten ei).
<http://www.dreddthemovie.com/>

pe 9.11.
Asterix & Obelix Britanniassa (Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté)
Kannattaa huomata, että 3D-versio on dubattu; tekstitetyn alkuperäisversion nähdäkseen kannattaa siis suunnata 2d-näytöksiin.
<http://www.asterixetobelix4-lefilm.com>

pe 16.11.
Twilight – aamunkoi, osa 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2)
Meyerin ihmis–vampyyri–ihmissusi-kolmiodraamaa leffamuodossa.
<http://www.breakingdawn-themovie.com>

pe 23.11.
Imaginaerum
Nightwish-bändin fantasialeffa.
<http://www.imaginaerum.com>

Hotel Transylvania
Animaatio, jossa vieraillaan Draculan perustamassa hirviöiden lomakeskuksessa, johon eksyy ihminen. Tästäkin pitäisi kyllä löytyä tekstitetty alkuperäisversio kun oikein leffateatterissa etsii.
<http://www.welcometohotelt.com>

pe 30.11.
Viisi legendaa (Rise of the Guardians)
DreamWorksin uusimmassa animaatiossa joulupukki, nukkumatti, pakkasukko, pääsiäispupu ja hammaskeiju yhdistävät voimansa pahaa vastaan. Löytyy dubattuna ja alkuperäisenä.
<http://www.viisilegendaa.fi>

* * *

Tulevia:

The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention

1.–2.12. Tukholma
Kaupalliset scifimessut Tukholmassa 1.–2. joulukuuta. Scifiä, sarjakuvia, elokuvia, pelejä, näyttelyitä, zombeja, fanikerhotapaamisia (mm. Rebel Legion Nordic Basen 10-vuotisjuhla) yms. Vieraina näyttelijöitä, mm. David Prowse ja Jane Badler.

<http://www.scifiworld.se/>

* * *

Tutkan Doctor Who -videoilta la 1.12. klo 15

Tutkan itsenäisyyspäivän vastaanotto to 6.12. klo 18 

-- 
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: <http://uutiset.fandom.fi/>
Toimitus: <toimitus.turku at uutiset.fandom.fi>


More information about the Turku mailing list