[Turun sf-uutiset] Turun sf-uutiset: helmikuu

Tero Ykspetäjä teroyks at gmail.com
Thu Jan 31 22:08:31 PST 2013


Kuukausittainen uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

TASin videoilta

pe 1.2. klo 17 Educarium
Animeseuran videoillan teemana ovat miekat, joten fantastista menoa on luvassa. Myös ei-jäsenet voivat käydä tutustumassa toimintaan (ja liittyä yhdistykseen, jos meno miellyttää).

<http://turunanimeseura.fi/2013/01/perjantain-1-2-videoillan-teema-on-swords-swords-swords/>

* * *

Golem

pe 1.2. + useita näytöksiä helmikuussa, Turun ylioppilasteatteri
Prahalainen kauhutarina nykypäivän Turkuun kuljetettuna. Mikä tekee ihmisestä pelokkaan ja kyseenalaistavan? Mitä pelko on? Liput 12/6 €

<http://turunylioppilasteatteri.fi/ohjelmisto.php>

* * *

Mafia

to 7.2. klo 18 Teerenpeli
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen ravintola Teerenpelissä (Eerikinkatu 8; kokoonnutaan yleensä sivuhuoneessa, baaritiskistä vasemmalle).

<http://www.facebook.com/events/319223201522605>

* * *

Tutkan kevätkokous

su 17.2. klo 15 Terrakoti
Sääntömääräinen kevätkokous.

<http://tyyala.utu.fi/tieteiskulttuurikabinetti/>

* * *

Poistokirjamyyjäiset

18.–20.2. Vasaramäen kirjasto
Myynnissä n. 3 000 kirjaa ja sarjakuvaa – eiköhän joukkoon jonkin verran scifiäkin mahdu…

<http://www.kulttuuriaturussa.fi/turun-kaupunginkirjasto/poistokirjamyyj%C3%A4iset-vasaram%C3%A4en-kirjastossa>

* * *

Jekyll & Hyde -musikaali

ensi-ilta pe 22.2. Kaupunginteatteri
Turun kaupunginteatteri hyppää 1800-luvun Lontooseen ja esittää ”mahtipontisen musikaalin hyvän ja pahan veitsenohuesta rajasta” – menestysmusikaalin Suomen-kantaesitys lupaa suuren tarinan kuvittamiseksi mahtavan musiikin, suuren tanssiryhmän ja ison orkesterin. Liput alk. 37 €.

<http://teatteri.turku.fi/public/default.aspx?nodeid=18885&culture=fi-FI&contentlan=1>

* * *

Stoori goes Movies: John Carter

pe 22.2. klo 16 Pääkirjasto
Kirjaston elokuvasarjassa helmikuussa Andrew Stantonin tulkinta Edgar Rice Burroughsin Mars-tarinoista. Vapaa pääsy (kirjastokortilla), tapahtumaan mahtuu 80 ihmistä.

<http://www.turku.fi/tapahtumat/?ContentID=412186&NodeID=9873>

* * *

Pienlehtitapaaminen

pe 22.2. klo 17 Kirjakahvila
Pienlehtien tekijäin ja lukijain vertaistukiryhmän tapaamiset alkavat Turussa. Ei erityisesti scifistinen, mutta sf-zinejen harrastajatkin lienevät tervetulleita joukkoon. ”Paperihaavojen hoitoa, sönkötystä omien projektien myöhästymisestä, vertaistukea ja kahvittelua. Uudet ja vanhat tuotokset mukaan, joku saattaa ehkä jopa ostaa/vaihtaa.”

* * *

Tutkan klassikkolukupiiri
ke 27.2. klo 17 Terrakoti

Taas pureudutaan sf-klassikkoon kirjallisen keskusteluillan muodossa. Helmikuun klassikkokirja on Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva.

* * *

Tutkan videoillat:
12.2. Paris/Torres (Star Trek: Voyager), 23.2. Doctor Who, 26.2. Star Trek: Deep Space 9

* * *

Muualla tapahtuu helmikuussa:

Kaukamoinen -kirjan julkistustilaisuus 7.2. – uuden kotimaisen fantasiasarjan avaus julkistetaan nettitapahtumana. Kaukamoinen on saanut innoituksensa Suomen luonnosta ja mytologiasta, ja kirja yhdistelee modernia kerrontaa kalevalamittaiseen runouteen. Omakustannettu kirja hakee uudenlaisella lanseeraustavalla näkyvyyttä ja mielenkiintoa. Kirjan ensimmäisen luvun voi lukea nettisivulta jo etukäteen. 

<https://www.facebook.com/events/124860407687790>

Elävän kirjallisuuden festivaali 9.2. Tampereella: monitaiteellinen ja kokeileva kirjallisuustapahtuma, jossa on usein ollut myös sf-yhdistyksiä paikalla.

<http://www.ekf.fi/>

Hannu Rajaniemi vierailee Fraktaaliruhtinaan ilmestymisen kunniaksi Suomessa 10.–12.2. Ohjelmassa on ainakin esiintyminen Akateemisessa kirjakaupassa (valitettavasti tällä vierailulla vain Helsingissä).

Finncon 2013 järjestää helmikuussa kaikille kiinnostuneille avoimen suunnittelutilaisuuden, jossa voi ideoida ja antaa palautetta (ja tietysti myös ilmoittautua mukaan osallistumaan tekemiseen). Todennäköinen päivämäärä on 23. tai 24. päivä, lisätietoja saa osoitteesta <info at 2013.finncon.org> (tai esimerkiksi allekirjoittaneelta).
	
Huorasatu-näytelmää esitetään Ryhmäteatterissa helmi- ja maaliskuun ajan. Olympoksen jumalat tulevat ja pistävät nykymaailman järjestykseen, samalla pätkitään Patriarkaatti halki, poikki ja pinoon. Liput 32 € (peruslippu).

<http://ryhmateatteri.fi/esitykset/huorasatu>

Turussa on vauhdissa tohtori Jekyll, Kansallisteatteri puolestaan pureutuu Frankensteinin tarinaan. Frankenstein on ”valtava vastakohtien peili, jossa Olio ja sen luoja Viktor Frankenstein näyttäytyvät jumalan, ihmisen, lapsen, vanhemman, tieteen ja tunteen edustajina.” Liput 37/34/19 €

<http://www.kansallisteatteri.fi/esitykset/frankenstein/>

* * *

Tulossa

The Super Sound of Video Games -konsertti huhtikuussa, liput tulevat myyntiin helmikuun alussa (hinnat ennakkoon ostettuna 5–10 €)

Quinsonitus ja Turun Oopperakuoro sekä pianisti Saana Iljin esittävät konsertillisen konsoli- ja tietokonepelimusiikin klassikoita. Konsertissa esitetään videopelien tunnetuimpia melodioita aina 80-luvun Commorode 64- ja Amiga-klassikoista nykypäivän viihdejättiläisiin mobiilipelejäkään unohtamatta.
<http://www.quinsonitus.com/videogames/>

* * *

Kuukauden ensi-iltaleffat

pe 1.2.
Rölli ja kultainen avain
Kotimaista satufantasiaa. Jo harmaahapsinen Röllipeikko ystävystyy Juurakko-tytön kanssa. Sekoitetaan mukaan salaperäinen avain ja johan Röllilaulut kohta raikaa.
<http://www.finnkino.fi/Event/299449/> Ei omaa nettisivua, johan on…

pe 8.2.
Hansel & Gretel Witch Hunters
Ulkomaista satufantasiaa. Hannu ja Kerttu joutuivat lapsina lähikosketuksiin vähemmän kiltin mummelin kanssa. Lapsuuden traumathan eivät voi johtaa muuhun kuin aikuiselämään noidanmetsästäjinä.
<http://www.hanselandgretelmovie.com/>

pe 15.2.
Wreck-It Ralph
Disney-animaatio videopelipahiksesta, joka tahtoo sankariksi ja lähtee seikkailemaan muihin videopeleihin.
<http://disney.go.com/wreck-it-ralph/>

-- 
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: <http://uutiset.fandom.fi/>
Toimitus: <toimitus.turku at uutiset.fandom.fi>More information about the Turku mailing list