[Turun sf-uutiset] Turun sf-uutiset: elokuu

Tero Ykspetäjä teroyks at gmail.com
Thu Aug 1 00:10:05 PDT 2013


Kuukausittainen uutiskirje kiinnostavista tapahtumista Turun seudulla ja vähän muuallakin tulevan kuukauden aikana. Ellei muuta mainita, tapahtumat ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

* * *

Mafia

pe 2.8. klo 18 Koulun terassi
Vapaamuotoinen sf-harrastajien tapaaminen kokoontuu kesämerkeissä panimoravintola Koulun terassilla. Huom! Koulun terassille voi alkuillasta tulla lastenkin kanssa; terassin nurkassa on myös leikkipaikka.
<https://www.facebook.com/events/372912572832255/>

* * *

Cirque Dracula

2.8.–29.9 Varvintori, Turku
”Vaarallisen viettelevä varietee.” Draculan rakkaustarina kerrottuna musiikin, kung fun ja akrobatian kielellä. Liput alkaen 49,50.
<http://www.cirquedracula.com/>

* * *

Huviretki tienpientareelle

la 3.8. Tampere
Suomen fandomin perinteinen kesäretki Tampereelle Viikinsaareen. Päivä vietetään grillailun ja yleisen hengaamisen merkeissä saaren etelärannalla olevan grillikatoksen luona. Saareen pääsee Laukontorilta lähtevillä lautoilla aina tasatunnein. Ensimmäiset retkeläiset ovat kyydissä klo 12. Omat eväät mukaan. Jatkopaikkana on ravintola Tillikka, jonne siirrytään arviolta seitsemän maissa.

Tällä kertaa tapahtuma on tavallistakin perinteisempi – ensimmäinen huviretki järjestettiin jo 30 vuotta sitten! 
<https://www.facebook.com/events/386168958155994/>

* * *

Puoliakateeminen Sherlock Holmes -päivä

la 3.8. Janus-sali, Sirkkalan kampus (Kaivokatu 12)
Jos ei pääse lähtemään huviretkelle, hyvä menovinkki on Sherlock Holmes -päiväseminaari, aiheena Holmesin pitkä historia. Luentoja ja keskusteluja sekä kirjallisesta että audiovisuaalisesta näkökulmasta. Pääpuhujana Sherlock Holmes -asiantuntija Mattias Boström Ruotsista. Järjestäjät Sherlock Finland ja Sherlock Turku.
<https://www.facebook.com/events/518525201519562/>

* * *

Peräsmies-näyttelyn avajaiset

la 3.8. klo 16–18 Turun sarjakuvakauppa
Pahkasiassa esiintyneen suomalaisen huonon maun supersankarin edesottamuksia esittelevän näyttelyn avajaiset sarjakuvakaupalla, paikalla myös Peräsmies-taiteilija Timo Kokkila. Näyttely on sarjakuvakaupalla elokuun.
<http://goo.gl/lzikWt>

* * *

Steampunk-con

11.–13.8. Alingsås, Ruotsi
Ruotsin ensimmäinen steampunk-con. Luvassa ohjelmaa sekä aktiivisille steampunk-harrastajille että kaikille muillekin aiheesta kiinnostuneille. Ohjelmassa seminaareja ja workshoppeja, kilpailuja, näyttely, markkinat, elokuvia sekä steampunk-aiheinen larp-kahvila. Pääsymaksu 550 kr (n. 62 €).
<http://www.steampunk-konvent.se/english/>

* * *

Aboagora – The Human Machine

13.–15.8. Sibelius-museo, Turku
Tiedettä ja taidetta yhdistävä seminaari, jossa pääpuhujina mm. kyberpunkin kulmakivi Bruce Sterling ja Iron Skyn ja Star Wrekin tehostevelho Samuli Torssonen. Osallistumisaika on jo mennyt umpeen, mutta pääluennoille saattaa kuulemma päästä mukaan jos tilaa riittää.
<http://www.aboagora.fi>

Turun musikkijuhlat, Koneen ääni

ti 13.8. klo 18 Sibelius-museo
Se Ensemblen jäsenet esittävät Aboagoran teeman inspiroiman konserttiohjelman päivän viimeisen luennon jälkeen. Liput 35 €.
<http://www.turku.fi/tapahtumat/?ContentID=427572&NodeID=9874>

* * *

Taiteiden yö kirjastossa

to 15.8. klo 15 alkaen
Taiteiden yön kunniaksi kirjaston sisäpihalla monenlaista kirjallisuusaiheista ohjelmaa, mm. perinteiset poistokirjamarkkinat. Tänne löytöjä tekemään!
<http://www.kulttuuriaturussa.fi/turun-kaupunginkirjasto/taiteiden-y%C3%B6-kirjastossa>

* * *

Jekyll & Hyde

to 15.8. alkaen Turun Kaupunginteatteri
Keväälläkin nähdyn suosikkinäytelmän syyskauden esitykset alkavat. Jos suurmusikaali jäi keväällä näkemättä, vielä siis ehtii. Liput alkaen 37 €.
<http://teatteri.turku.fi/public/default.aspx?nodeid=18885>

* * *

Zombie Walk Turku

la 17.8.
Yhdysvalloista lähtöisin oleva, Suomessakin useille paikkakunnille levinnyt Zombie Walk järjestetään nyt ensimmäistä kertaa myös Turussa. Tervetulleiksi mukaan toivotetaan kaikki, jotka ovat valmiita heittämään päällensä ämpärillisen tekoverta ja laahustamaan kaupungin läpi rooliinsa eläytyen.
<https://www.facebook.com/events/385586644883481/>

* * *

Elokuvakerho: Häxan: Witchcraft Through the Ages

to 22.8.2013 Kirjakahvila (ulkoilmanäytös)
Turun Elokuvakerhon ja Kirjakahvilan järjestämässä näytöksessä Benjamin Christensenin ohjaama elokuva (alkuperäinen mykkäelokuva on vuodelta 1922, mutta esityksessä nähtäneen vuoden 1967 versio, jonka kertojana on William S. Burroughs). Dokumentinkaltaisesti alkava elokuva käsittelee mm. noituutta, demoneja ja modernia teknologiaakin.

* * *

Tove Jansson -lukupiiri

ti 27.8 klo 17.30 Kirjakahvila
Elokuussa lukupiirissä Muumit: Sarjakuvaklassikot II.

* * *

Elokuvakerho: Oudoimmat lyhytelokuvat

to 29.8. Kirjakahvila (ulkoilmanäytös)
Turun elokuvakerho ja Kirjakahvila esittävät kokoelman kummallisia lyhytelokuvia: The Mystery of the leaping fish (1916), The Life and Death of 9413: a Hollywood Extra (1928), Siamese Twin Pinheads (1972) ja Der Elvis (1986). Näistä ainakin The Life and Death of 9413 sisältää myös fantastisia elementtejä, ja muita kummallisuuksia mykkäkomediasta friikkishow’hun on myös valikoimassa luvassa.

* * *

Tutkan videoillat:
la 10.8. klo 15 Doctor Who, ti 13.8. klo 18 Star Trek, ti 27.8. klo 18 Star Trek

-- 
Turun sf-uutiskirje
Lisätiedot ja arkisto: <http://uutiset.fandom.fi/>
Toimitus: <toimitus.turku at uutiset.fandom.fi>


More information about the Turku mailing list